Rosa, rosa eller rosa?

I söndags morse vaknade jag upp mitt i en dröm. Inte på något sätt en otäck dröm, men den var väldigt tydlig. Jag hade målat vardagsrummet rosa.

Egentligen har jag tänkt måla det mörkgrått, men inte förrän alla andra påbörjade rum blivit klara. Faktum är dock att jag inte alls gillar rummet, dess furutak eller de blå tapeterna. Därför undviker jag ofta helt att vistas där, och så går det ju inte att ha det. Det fick helt enkelt bli en tur till färgaffären för att köpa rosa färg.

Morgonen efter blev det en tur till, för en provburk i en något mörkare nyans med aningens mer rött i. Sedan ännu en.  Denna med ytterligare lite mer svärta. Och nu sitter jag här med tre olika rosa nyanser målade på väggen och undrar vilken av dem jag ska välja. Jag gillar alla tre och de lyfter på olika sätt fram möblerna jag ställer framför för att prova.

Den stora frågan är alltså, ska jag välja rosa, rosa eller rosa?
Vilken beslutsångest man kan få av att följa en helt vanlig dröm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *