Om att välja sina fotovinklar

Måndag morgon och det känns som att helgen bara swishade förbi. Kroppen är mör efter att ha stått på stegar, burit gips och agerat hantlangare till pappan som hjälper till att återställa vardagsrumsväggarna efter mitt rivande. Ibland kan det verkligen kännas lite hopplöst att det tar så lång tid från att jag får en idé tills dess att huset är i ordning igen och det går att slappna av och återställa ordningen.

Antagligen är det dumt att klaga, för jag gillar på ett sätt att bo i ett ständigt pågående och kreativt renoveringskaos. Men det finns stunder när det är tålamodprövande, särskilt för mig som gärna vill att allt ska bli klart direkt. Och då är just det här ingen särskilt munter syn.

Gipsa innerväggar

Men om man väljer sina fotovinklar och fokuserar som genom ett tunnelseende, då finns det absolut hopp idag. Taket som jag hade sånna bryderier om att måla, blev klart i ett kick när jag väl började. Eller, det kanske var en överdrift. 15 timmar har jag nog stått längst upp på den där stegen i helgen, men det är glömt nu när det är färdigt.

Målat brädtak

Alltså, helgen presenterar ett färdigmålat tak i vardagsrummet och jag är ruskigt nöjd med mitt tilltag att måla det. De halvfärdiga gipsväggarna väljer jag att inte titta på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *