Något flexibel planering aka Ur kaos kommer ordning?

Hej och välkommen hem till mig. För två helger sedan planerade jag ett litet helgprojekt, att måla taket och väggarna i vardagsrummet.

Den stora hinken med rosa färg står fortfarande oöppnad i köket. Istället har jag burit ut vad som känns som två ton gips, masonit, tretex, sågspån och kakel. Plus ungefär en miljard spikar och skruvar i olika storlekar.

”Jag ska bara…”
följt av
”Nu när jag gjort det här kan jag lika gärna…”

Därför har även den oväntade och igenspikade dörren i vardagsrummet öppnats upp och det som en gång var en liten gästtoalett förvandlats till… ja vadå? En kombinerad städskrubb och serveringsgång?

Men det går inte att säga annat än att det är spännande att skala bort lager efter lager och leta spår efter hur allting en gång varit tänkt att se ut och fungera. De så detaljerna som berättar något om husets själ och där tidigare invånare lämnat kvar spår efter sig.

Som tur är finns det ett rum som är i det närmsta klart, och som är precis så som jag vill ha det. För hur roligt jag än tycker det är att lära känna mitt hus och se vad det döljer i alla skrymslen och vår, så är det skönt att ha en liten plats som inte är helt kaotisk. Och hur frivilligt det än är med alla ”ska bara…”, så tar det mycket energi och gör att kroppen känner sig hyfsat mörbultad.

Och snart, vilken dag som helst, kommer det att finnas en liten serveringsgång in till ett nymålat rosa vardagsrum. Jag ska bara…

2 comments on “Något flexibel planering aka Ur kaos kommer ordning?

  1. Vad spännande att se hur det kommer bli sen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *