Hur mycket ger tandfen för en visdomstand?

Det började som en helt vanlig dag, med en att göra-lista full av jobbsaker och en plan om att gå föredrag med aw och mingel framåt kvällen. Eftersom jag haft lite ont i en tand några dagar ringde jag till Folktandvården på förmiddagen och fick en tid några timmar senare. Förberedd på att få en åthutning om att tandtråd är ett nödvändigt varjedagsmåste och eventuellt nån typ av spolning i fickan mellan tand och tandkött, satte jag mig i stolen och gapade.

Tandläkaren sa dock något helt annat. Och kanske var det på grund av hans sjungande finlandssvenska dialekt som jag inte reagerade mer på vad han faktiskt sa.

”Den här tanden ser ut som en glasstrut och sitter löst. Det är lika bra att dra ut den.”

Och vips så hade han bedövat med både salva och sprutor, tagit fram en tång och dragit ut hela tanden så att det knakade om det. 20 minuter senare var jag tillbaka i bilen med tanden i fickan och en ansiktshalva som kändes stelopererad.

Gå på aw var förstås bara att glömma. Att se ut som en ensidig hamster är svårkombinerat med trevligheter och mingel passar dåligt med värkande käkben. Istället blir det en hemmakväll med brasa, Ben & Jerrys (för att döva smärtan förstås) och förhoppningsvis lite framsteg med vardagsrumstaket. Det senare i väldigt maklig takt med många pauser.

Nu är den stora frågan om jag ska ställa fram tanden till tandfen ikväll. Den finsksjungande tandläkaren berättade inte vad som gäller när man är vuxen och drar ut glasstrutsformade tänder.

One comment on “Hur mycket ger tandfen för en visdomstand?

  1. Oj inte kul alls…hmm…vet inte om tandfen är på gång..😳

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *