Hemmafredag och lamporna är på plats

Minns ni de här, lamporna som hängde i den grekiska coffeeshopen i Udaipur? De som var specialbeställda för att passa just där men som hade två syskon som blivit över och som jag fick köpa av ägarinnan för en billigare peng.

Att bära hem dessa fynd till Sverige i handbagaget kan ha varit en av mina sämre idéer någonsin. Det tyckte även personalen i säkerhetskontrollen, som vid samtliga tre flighter tog min väska åt sidan och bad mig att tömma den på allt metallinnehåll.

Dessutom, jag som brukar svära över folk som släpar ombord för mycket bagage, som de sedan knappt lyckas stuva in i hatthyllorna och inte heller klarar av ta ned utan fara för både eget och andras liv. Helt plötsligt var jag en av dem. Jag som nästan aldrig reser med annat än en handväska ombord och som aldrig tidigare placerat något i hyllan över sätet, helt enkelt för att jag inte når upp. Tur att det finns trevliga flygvärdinnor och hjälpsamma medpassagerare!

Men inget ont som inte har något gott med sig. Efter en hel del mätande och funderande kring vilket som egentligen är den bästa upphängningsmetoden för ett par lampor i grekblå plåt, hänger de på plats ovanför matbordet. Och jag är så nöjd!

Att börja fixa med inredningen var också ett effektivt sätt att verkligen landa här hemma. Att titta på dem där i matrummet fick mig att genast spinna vidare på allt annat som behöver fixas för att matrummet ska bli färdigt. Några punkter i en alldeles ny skrivbok blev till en lång, lång lista, och vips så var känslan av hemmafredagsfeeling på plats. Självklart med tillhörande blommor, tända ljus och en brasa.

Och i matrummet hänger två grekiska lampor som ett färgglatt minne av Indien.

One comment on “Hemmafredag och lamporna är på plats

  1. Så fint det blev! Ser fram emot resten av din planering 🙂 kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *