Bubbel & musselsoppa – en torsdag i Motala

Solen har lyst behagligt utanför fönstret hela dagen, men jag har suttit med näsan intryckt i datorskärmen och bara jobbat. Enda gångerna jag tittat upp är när jag rest mig och gått till kaffebryggaren för att fylla på den där koppen vars innehåll visst alltid lyckas svalna innan jag hunnit dricka mer än någon klunk. Vips var dock dagen över och jag fick slå ihop datorn, dra en kam genom håret och bli upphämtad för en aw på stan.

Är det något jag saknar från mina år i Stockholm så är det att gå ut och ta ett glas vin efter jobbet. Inte varje dag förstås, och egentligen inte för själva vinet. Men det är en särskild känsla och ett sätt att umgås som jag gillar. Det inbjuder till en helt annan typ av samtal och samvaro än en snabb kaffe på ett stimmigt café.

Här i Motala är det inte riktigt samma kultur. Oftast är man helt ensam på krogen en sen eftermiddag mitt i veckan, men det finns guldkorn dit man kan gå och Berggrens Öltapp & Mat är förstås favoriten alla dagar.

Så där spenderade vi ett par riktigt bra timmar med bubbel, rödvin och ett öl som var både starkt och sött men gott. Högt och lågt avhandlades och samtalet kastade sig mellan skratt och allvar, sådär som det bara gör när man har tillräckligt med tid att hinna prata till punkt. Och det är just det som är det fina med att gå ut direkt efter jobbet. Man hinner prata, skratta, bolla idéer och älta olika hangups samtidigt som man äter middag och kommer hem i tid nöjd och belåten.

För vem kan bli annat än belåten av att få det här till kvällsmat, kombinerat med bubbel och problemlösning av rang? En ovanligt bra torsdag i Motala.

One comment on “Bubbel & musselsoppa – en torsdag i Motala

  1. Vad mysigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *