Borta bra – hemma också bra

Efter 24 timmar på svensk mark och i mitt eget hus försöker jag fortfarande landa i att vara hemma. Månen lyste som en smalt leende mun åt mig genom taxirutan när jag lämnade Delhi, på samma sätt som den välkomnade mig när jag landade på förra årets sista dag. Där emellan har den hunnit visa upp alla sina faser, vilket innebär att en tolftedel av 2017 har passerat medan jag varit borta.

Det här med tid och rum blir alltid lite omtumlande när man reser. Å ena sidan är känslan att jag varit på resande fot i evigheter. Alla intryck och upplevelser är egentligen mer än väl tillräckligt för att fylla ett helt år. Å andra sidan, så fort jag kliver innanför dörren här hemma, är det som att jag aldrig varit borta. Tiden har liksom stått stilla här och allting ser ut precis som att jag bara lämnat det för en kort stund.

Fysiskt är jag alltså tillbaka i vardagen, och livet går vidare som att min frånvaro bara var ett litet hack i den ständigt snurrande grammofonskivan. Mentalt vet jag inte riktigt än, känner mig fortfarande smått frånvarande med tankarna ilande lite varstans.

Men som man brukar säga: Borta bra och hemma också bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *